În 15 ani, vor fi mai multe firme românești prin Hong Kong și Singapore de cât în țară

Eu unul cred cu tărie faptul că în următorii 15 ani, cu atâta tehnologie în jur, cu atâta timp pierdut pe la cozile ANAF cu formulare și nervi, cu atâtea biruri din ce în ce mai mari pentru cei care încearcă să facă treabă la ei în țară, IMM-urile din România se vor muta peste graniță, în țări care oferă beneficii, nu doar cer bani. Mă gândesc la Hong Kong, Irlanda unde marele Google s-a pripășit, Singapore.

E nevoie de această mutare pentru că altfel ai două variante, să dai jumătate din munca ta ANAF-ului din România, adică statului și nu oricum, îndurând umilința cu statul la coadă, cu completatul formularului, cu funcționarii ce niciodată nu îți vorbesc frumos, sau să închizi tot și să te duci la muncă tot în străinătate. De ce să te chinui să dai bani la stat dacă tot ce statul face este să îți pună piedici, nu să te ajute? De ce să dai bani la stat dacă tot ce primești este umilință?

De când s-a dat legea aceea cu impozitul pentru cei care au firme de apartament, eu unul mi-am cam schimbat viziunea în ceea ce privește țara asta. După ce m-am dus pe la ANAF să depun declarațiile pentru 2015-2016 la fel, mi-am dat seama că România nu este locul unde îmi văd afacerea desfășurându-se peste ceva ani.

Clar o să o mut peste granițe unde oricum e mult mai ieftin și unde nu e cu stat la coadă, cu funcționari urâcioși, etc… Păi frate pe bune de fiecare dată când e vorba de mers și depus formulare am o lehamite, aș fi în stare să plătesc pe cineva să se ducă doar ca să nu mai stau la coadă. După ce că stai la coadă mai sunt nevoit să văd și mutra funcționarului nervos care îți răspunde în doi peri…

Leave a Reply