2 semne că mașina pe care vrei să o cumperi este una bine întreținută

masinaPiața second hand din România este mai mult decât dezvoltată. Majoritatea mașinilor care circulă pe șoselele noastre sunt cumpărate de români la mâna a doua și din păcate, în ultimii ani, o asemenea tranzacție s-a transformat treptat într-un calvar. E o corvoadă să mai încerci să cumperi o mașină second hand din România din pricina nesincerității, a țepelor, a defectelor ascunse, a faptului că 90% dintre aceste autoturisme sunt foarte prost întreținute. Cu toate acestea, dacă te bate gândul să cumperi una, trebuie să știi că există 2 semne care-ți pot spune dacă acea mașină a fost sau nu întreținută de fostul proprietar.

2 semne că mașina pe care vrei să o cumperi este una bine întreținută

  1. Are cauciucuri bune. Știm cu toții faptul că în România, nici măcar mașinile scumpe nu au cauciucuri bune pentru că majoritatea sunt deținute de niște oameni care în realitate nu și le prea permit. Astfel, nu prea au bani de cauciucuri. În momentul în care îți cumperi o mașină dar nu ai bani de cauciucuri e evident că nu te vei îngriji nici de partea mecanică așa cum trebuie. Chiar dacă se pot cumpăra cauciucuri all season de la Acvila-Romania ieftine, proprietarii de mașini nu se prea înghesuie să le cumpere. Astfel, în cazul în care mașina pe care vreți să o cumpărați are cauciucuri all season, de iarnă, de vară foarte bune, aveți de-a face cu un proprietar conștient care a avut grijă de mașina respectivă, care nu se încadrează în tiparul normalului românesc.
  2. Nu are rugină sau vopsea anapoda. Cunoști o mașină întreținută de la o poștă dacă te iei după vopsea. O mașină întreținută nu o să aibă rugină vizibilă pe nicăieri, o mașină întreținută nu va avea 7 nuanțe de alb diferite (dacă e albă evident), nu va avea elemente de altă culoare față de cea normală și așa mai departe. Sunt lucruri care se pot vedea foarte simplu și care vă pot ajuta să vă dați seama imediat dacă acea mașină a fost una îngrijită sau una cu care s-au cărat pepeni 3 ani de zile fără să se investească nimic în ea.

Leave a Reply