3 idei pentru amenajarea unui living cât mai spațios

livingVenim dintr-o copilărie în care am fost obligați să dormim câte 4 într-o garsonieră, ori în cel mai bun caz să împărțim camera cu vreun frate ori vreo soră. Spațiul a fost mereu o problemă pentru noi și cred că este ceva specific țărilor fost comuniste în care sate întregi au fost înghesuite într-un singur bloc. Dar am crescut, am ajuns maturi iar astăzi suntem în căutare de case la rândul nostru, case mult mai spațioase față de cutiile de chibrit în care am crescut. La pachet cu casele căutăm și mobilă pentru acestea care să le ofere un aspect mult mai aerisit, mult mai spațios. Căutăm mobilă de dormitor cât mai sumară, mobilă living cât mai îngustă, mobilă de bucătărie cât mai utilă.

Acestea fiind spuse, vom discuta în continuare despre cei care și-au cumpărat o casă și doresc să o amenajeze în asemenea mod încât să aibă cât mai mult spațiu, mai ales în living – sufragerie. Am împrumutat termenul acesta de „living” și s-ar putea ca nu toată lumea să fie familiarizat cu el. Știu că există pe net foarte multe idei de amenajare a livingului dar în cele ce urmează ne vom axa pe cele mai importante 3 care ne pot aduce un living mai spațios, mai încăpător, mai aerisit.

3 idei pentru amenajarea unui living cât mai spațios

  1. Cumpărați mobilă inteligentă. Cred că am văzut cu toții pe net acea mobilă inteligentă care pe timp de zi pare un simplu dulap, pe timp de noapte se transformă într-un pat. Da, de-asta-i spune inteligentă pentru că te poți bucura de mult mai mult spațiu pe timp de zi dacă patul dispare din calcul, nu?
  2. Cumpărați mobilă cu o lățime cât mai mică – modernă. Ne aducem cu toții aminte de acele biblioteci din pal ori din lemn masiv care ne-au chinuit copilăria. Aveau obiceiul să ocupe destul de mult spațiu în living și adevărul era că nu prea foloseau la nimic. Mai băgam noi diverse obiecte prin compartimente, dar nimic interesant.
  3. Nu înghesuiți camera. Limitați-vă la strictul necesar. Nu are rost să înghesuiți camera cu mobilă. Ideea este să câștigați cât mai mult spațiu, nu să transformați camera într-o adevărată hală de depozitare. Dacă aveți obiceiul să strângeți lucruri renunțați la el, altfel nu veți avea niciodată parte de acea cameră super aerisită și spațioasă la care visați.

One Response

  1. Dragos August 18, 2016

Leave a Reply