3 metode de a creste productivitatea angajatilor

Angajatul roman nu isi ia slujba in serios. Mereu incearca sa se fofileze, sa plece mai devreme si sa ajunga mai tarziu la serviciu. Chiulangiu inca din timpul scolii, angajatul roman nu este genul de om in care sa iti pui baza si increderea, te dezamageste prin superficialitate si niciodata nu este indeajuns de competent ca sa ii dai atributii noi de serviciu. Stiu ca suna urat sa spun asa ceva despre romani, insa marea majoritate asa sunt.

Angajatul roman nu vrea si pace sa invete lucruri noi. Se multumeste cu ce stie si de multe ori evita sa invete extra de teama sa nu i se ceara mai mult de cat nimicul pe care oricum il face cu brio si inainte. Pai cati nu cunoastem oameni care nu stiu sa faca la calculator nimic in afara de Facebook si putin mail? Despre asta discutam, despre nevoia de a invata mai mult, despre deschiderea angajatilor spre invatare si suplinire de sarcini noi, platite extra bineinteles. Stiu ca in Romania exista si patroni care daca afla ca stii sa faci si ceva in plus cu siguranta iti vor cere sa o faci gratis, insa nu sunt asa multi.

Cum poti sa cresti productivitatea angajatilor?

In primul rand, interzicerea Facebook-ului in timpul serviciului ar trebui sa fie obligatorie pentru toata lumea, intrucat exista studii care atesta faptul ca angajatii care au acces la Facebook si retele de socializare in timpul serviciului, dau un randament mult mai scazut la serviciu.

In al doilea rand, antreprenorii pot apela la aplicati specifice de time management prin care pot controla angajatii foarte bine. Orele lucrate de fiecare, cererile de concediu vor fii toate intr-un singur loc. Vedeti aici aplicatia cu pricina. Sefii vor stii foarte clar cine cat a lucrat, si isi vor putea face o idee despre productivitatea lor.

In al treilea si ultimul rand, daca firma are un departament care nu da randament chiar deloc, se pot externaliza serviciile catre o firma precum hrp.ro, mai ales daca discutam despre managementul personalului.

Cam acestea ar fi cele mai bune trei metode de a creste productivitatea angajatilor, insa nu uitati, cu cat impuneti mai multe restrictii, cu atat veti avea niste angajati mai nefericiti si mai doritori sa paraseasca firma.

 

Leave a Reply