3 motive pentru care ar trebui să externalizezi departamentul IT din cadrul firmei tale

Orice firmă care are o oarecare dimensiune trebuie să-și externalizeze departamentul IT din punctul meu de vedere și vom vedea în cele ce urmează care sunt cele 3 motive pentru care susțin ideea de externalizare servicii IT pentru companii mici și medii.

Desigur, firmele din România se încăpățânează să se ocupe singure de mentenanța IT și rezultatele se văd în momentul în care se lucrează foarte mult online, ori numărul angajaților care au nevoie de acces la un server depășește să zicem cifra magică 10.3

3 motive pentru care ar trebui să externalizezi departamentul IT din cadrul firmei tale

  1. Externalizarea este mai ieftină decât întreținerea unui departament. Nu cred că trebuie să fii Einstein ca să-ți dai seama de faptul că un serviciu de mentenanță sau depanare IT contractat de la o firmă specializată nu are cum să fie mai scump decât 2-3 salarii.
  2. 2. Externalizarea este mai calitativă. Chiar dacă România este numărul 1 în Europa în ceea ce privește mâna de lucru calificată în domeniul IT, în momentul în care ai nevoie de servicii profesionale e destul de dificil să faci rost dacă alegi să angajezi pentru că tinerii trebuie formați iar compania ta nu are timp de așteptat după această formare. Compania ta trebuie să crească iar școlirea unor tineri în cadrul unui departament IT propriu poate să dureze chiar ani de zile.
  3. Relaxezi destul de mult celelalte departamente din firmă. În momentul în care ai cu câțiva angajați mai puțin, departamentele de contabilitate și cel de resurse umane vor fi ceva mai relaxate. Birocrația din România este unul dintre motivele pentru care unii antreprenori aleg să externalizeze anumite servicii decât să se complice cu angajați, salarii, ANAF, etc.

Acestea sunt cele mai importante 3 motive pentru care susțin ideea de externalizare a serviciilor IT către firme de genul  https://www.koding.ro/, capabile să intervină rapid și simplu ori de câte ori ai dificultăți cu stațiile de lucru sau serverele din companie. În plus, externalizarea serviciilor IT este mult mai ieftină decât întreținerea unui departament întreg, care va trebui și format.

Leave a Reply