30 de minute de update la Windows 8.1 Pro – Hello Windows Vista

De multe ori am ales sa instalez un windows pirat doar pentru ca are blocate update-urile. Cand totusi instalez un windows cu licenta, observ ca acele update-uri se transforma la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu intr-un calvar. De ce se transforma intr-un chin? Ei bine pentru ca PC-ul nu porneste pana acestea nu sunt instalate sau configurate. Acest lucru poate sa dureze si 30 de minute.

Am astepta 30 de minute la Windows 8.1 Pro si culmea, nu e vorba de prima runda de update care vine imediat dupa instalare. Multi imi spun sa nu mai fac update, insa acele update-uri au legatura in proportie de 80% cu securitatea. E nevoie de securitate pe sistemul de operare. Windows-ul este un OS destul de vulenrabil si din pacate update-urile de securitate sunt foarte necesare.

Mi-a adus aminte de Windows Vista, care pornea cu update si nu mai termina niciodata. Bine, vorba vine… Statea vreo ora si ceva sa faca update si nu aveai ce face de cat sa stai sa te uiti la monitor. Daca il trageai din priza nu trecea peste update… Pur si simplu continua de unde a ramas ultima data cand s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica… Destul de ciudat flashback, nu?

Sper ca Windows 10 sa nu mai aiba problema aceasta a update-urilor. Adica frate, cei de la Microsoft trebuie si sunt datori sa gaseasca o solutie de a face update la sistem fara sa mai tina pe tusa utilizatorul care poate are o urgenta la PC in acel moment si are nevoie de calcualtor, nu de un monitor negru cu putin text in mijloc… De ani de zile aceasta este sinfura metoda pentru a face update si cred ca e nevoie de o mica schimbare… Poate va veni cu Windows 10.

Leave a Reply