De ce avem obiceiul să lăsăm totul pe ultima clipă

Cred că suntem unici în lume în ceea ce privește mentalitatea asta delăsătoare care ne împinge de la spate să lăsăm absolut totul pe ultima clipă. Proiecte, cumpărături, strângerea troacelor atunci când ne mutăm, etc. Românii sunt renumiți în lume pentru chestia asta. Românul nu poate niciodată să fie calculat și să facă lucrurile din timp. Adică atunci când se mută să se apuce din timp să își strângă lucrurile de exemplu. Nu frate, în ziua dinaintea mutării, începe și el să strângă la troace apoi intră în panică a doua zi când vede că nu a reușit să termine și mașina a venit la scară…

 

Cumpărăturile la fel, le facem în ultimele 2 zile înainte de Crăciun sau de Paște, ne place să ne călcăm în picioare pe la magazine, să stăm câte două ceasuri la coadă în loc să stăm acasă să pregătim cele necesare. Cred că nicăieri în lume nu mai vezi atâta delăsare completată cu lene. Cum să stai mă 2 ore la coadă la Carrefour sau la Cora în ziua dinaintea sărbătorilor. Ce paștele mă-tii ai păzit până acum? Te-ai scobit în nas și-n cur și ți-a fost lene să te duci la cumpărături. E de-a dreptul incredibil mă, incredibil. De fiecare dată mă duc să fac poze în această perioadă. E amuzant.

Cu proiectele pentru la școală la fel, de mici copii învățăm să le lăsăm pe ultima clipă. Nu ne pasă că de fiecare dată ne panicăm gândindu-ne că nu vom termina la timp. Oamenii sunt tare ciudați, nu știu de ce nu învață din propriile greșeli pentru că a lăsa pe ultima clipă totul mereu e o greșeală destul de mare. Sau, mai concentrat de atât, se poate spune că punem distracția pe primele 99 de planuri și, apoi, pe ultimul plan, orice ține de dezvoltarea noastră.  Eu unul așa o consider.

 

Leave a Reply