Administrarea eficienta

Eficienta trebuie sa fie un etalon al afacerilor de succes. In Romania anului 2014, trebuie sa ai o puternica personalitate de lider, cunostiinte temeinice de economie si mai ales simt de conducere pentru a fi in stare sa tii in frau o firma cu cativa zeci si sute de angajati. E drept, si criza economica prin care trecem de cativa ani a mai triat putin din afaceristii de moment. Majoritatea celor care n-au avut de-a face cu managementul au cam dat faliment. S-au cam dus vremurile in care bisnita se putea numi afacere.

Administrarea eficienta exista numai atunci cand ai un manager serios, capabil, ambitios si curajos. In ziua de azi trebuie sa ai foarte mult curaj sa implementezi pe piata lucruri noi. Stabilitatea economica practic nu mai exista. Astazi, poti sa faci bani doar cu ajutorul unui calculator, sau doar cu ajutorul unei echipe de oameni. Simplu…

Mai mult, au inceput sa apara diverse programe care te ajuta in materie de payrol outsourcing si time tracking. Controlul angajatilor se poate face mai simplu ca niciodata, la fel si lucrul cu baza de date a acestora. Calculatorul ajuta si el la eficientizarea lucrului cu documente si la solutionarea mult mai rapida a taskurilor de serviciu. Tehnologia intotdeauna a avut rolul de a ne ajuta, nu de a ne incurca. Fiecare inovatie care s-a facut a impins mai departe latura aceasta a civilizatiei. Din pacate, tara in care traim nu da prea multe sperante celor fara pregatire atunci cand vine vorba de afaceri si de administrare. Am avut prieteni care desi s-au trezit cu sute de mii de euro peste noapte, nu au fost in stare sa ii administreze in mod eficient. Un alt exemplu ar fi castigatorii de la loteria Romana, treziti peste noapte milionari in euro, au ajuns in datorii de doua ori cat castigasera in mai putin de un an. Asa se intampla cand nu ai spirit antreprenorial, cand nu ai cursuri de economie si administrare a afacerii.

Leave a Reply