Administrarea electronica

Anul 2014 aduce dupa el tehnologie. Multa tehnologie. Este precum un marfar cu 50 de vagoane. Dupa anul 2004, internetul a explodat pe toate planurile, la fel si companiile de productie a softurilor, a calculatoarelor si a tot ce contine tehnologie in general.

Imi aduc aminte cum se lucra la firme prin anii 2000. Aparusera calculatoarele, insa nu exista internet, nu exista soft dezvoltat care sa se poata aplica in domeniul business. Se lucra cu pixul, cu hartie, multa hartie, tone de hartie chiar. Registre peste registre si cam atat. Noroc ca functiona telefonul fix si mai scutea din drumuri sau din treburi.

Astazi exista internet, exista calculatoare si exista soft care te ajuta si care iti face viata mai usoara. Personnel management software spre exemplu ajuta la gestionarea personalului firmei. Atunci cand ai in administrare peste 50 de suflete, devine o problema modul in care te ocupi de ei. Departamentul de Resurse Umane al  firmei trebuie sa fie in pas cu tehnologia si sa se foloseasca de ea pentru rezultate mai bune. Cei care nu doresc sa angajeze personal in firma care sa se ocupe de asemenea treburi, pot la fel de bine sa contracteze servicii resurse umane din alta parte. Practic scutesti doua griji: cea a administrarii personalului propriu si cea a administrarii departamentului de resurse umane. Exista firme si oameni care sunt specializati in salarizare bugetari, asa ca o colaborare cu ei ar fi mai mult decat indicata. Cam asta ar fi cheia unei afaceri de succes: colaborarea cu oameni pregatiti temeinic in domeniile respective. Seriozitatea si promptitudinea trebuie sa fie litera de lege in cazul unei colaborari.

E destul de anevoios procesul de a face bani in tara asta, bani cinstiti ma refer. Adica sa ai o firma cu care sa prestezi servicii si sa ai si profit. Stiu din propria experianta faptul ca statul nu te ajuta cu nimic, doar trimite controale peste controale sa stranga bani la buget din amenzi. Asa ca, cel mai indicat este sa ai in firma oameni competenti, oameni seriosi care isi fac treaba bine, sa ai colaborari cu firme puternice care sa reusasca sa iti confere un oarecare confort din punct de vedere psihic, in sensul ca totul este in regula si se lucreaza cum trebuie pe toate palierele.

 

Leave a Reply