Ador calatoriile

De cand eram micut am indragit calatoritul. Unii imi spun ca se simt ciudat atunci cand sunt printre straini, ori departe de casa. Intr-adevar, nu e un sentiment tocmai placut sa stii ca esti la mii de km distanta fata de cei dragi, insa pasiunea pentru a descoperi locuri, oameni si obiceiuri noi suprima acea senzatie.

Niciodata nu am plecat intr-o tara fara sa ma informez cu temei inainte despre reguli si obiceiuri. Nu sfatuiesc pe nimeni sa plece asa fara sa citeasca vreo ora inainte macar. Stiu ca in ziua de azi e foarte simplu sa cumperi bilete de avion pentru Istambul cu doua ckiluri, dar trebuie sa stii ceva despre tara in care ajungi.

Am cumparat saptamana trecuta bilete de avion Bucuresti – Viena si am plecat pentru 3 zile in Austria. Austria e o tara cu o istorie aparte si destul de ciudata ca si obiceiuri. Nu mai are rost sa mai facem comparatie intre noi si ei. Nivelul de civilizatie de la Viena sfideaza ridicolul. Multi spun ca nici nu s-ar putea adapta acelui trai pentru ca e mult prea linistit. Eu unul asta si caut atunci cand calatoresc, liniste si relaxare. Nu-mi place agitatia. Nu m-as duce niciodata in America de Sud de exemplu, unde spiritul latino destul de coleric m-ar face sa ma simt anapoda. Imi e de ajuns spiritul romanesc.

Saptamana viitoare vreau sa cumpar bilete de avion Bucuresti – Roma ca sa pot resimti spiritul italian. Italia e o tara care pana nu demult imi displacea. Am fost la Milano in urma cu 5 luni si de atunci mi-am schimbat parerea. Italia e o tara cu totul aparte in ciuda zvonurilor care ne fac sa ne simtim ciudat pe teritoriul ei. Stim cu totii ca romanii care au ajuns in Italia si-au cam dat in stamba.

Privim inainte cu mult optimism si calatorim cat putem. Sa vedem cat mai multe locuri si sa cunoastem cat mai multe obiceiuri. Viata e scurta si trebuie traita cat mai intens.

Leave a Reply