Aer in loc de gaz

De mult nu mai venise pe capul meu la serviciu un cretin care sa ma avertizeze sa nu ii bag aer in loc de gaz. De multe ori stau si ma gandesc de ce sunt oamenii atatde prosti? Doar pentru ca ai de-a face cu un lichid pe care nu il vezi trebuie mereu sa presupui ca cineva o sa te fure cand alimentezi?

Totul porneste de la faptul ca troacele in care oamenii baga GPL uneori consuma mai mult, alteori mai putin, din motive suspecte care dupa parerea mea tin numai de mecanica si uzura masinii, dar si de stilul de condus.

In primul rand, GPL-ul este un lichid, asa ii si zice : gaz petrolier lichefiat. Lichid este la mine in skid, lichid ajunge la oameni in rezervoare. Cei mai prosti dintre cei prosti vin cu teoria conform careia le bagi aer in loc de gaz daca cumva nu le ies kilometri, uitand sa precizeze ca alimenteaza la tine din an in paste. Se duc si baga toate dracoveniile de butan in loc de GPL pe la altii apoi se mira ca le intra mai multi litrii fata de cat calculasera ei atunci cand vin la mine sa faca plinul.

Oamenii sunt prosti, nu incape indoiala. Daca incerci sa le explici cum functioneaza chestiile astea care-ti vara GPL in rezervor, daca inerci sa le explici faptul ca sunt verificate metrologic, nu ai nici o sansa. Prostul e prost si-n ziua de Paste si va continua sa creada ca tu il furi din singurul buton pe care il actionezi in timpul alimentarii.

Chiar atat de batuti in cap sunt romanii. Poate ca si nivelul de saracie contribuie la prostia din capul lor, poate si sistemul romanesc de dat teapa in materie de orice le slabeste increderea in cei din jur. Uneri nu-i blamez, ii las in pace in speranta ca-si vor da seama singuri ca sunt prosti.

Leave a Reply