Afacerea nunta

De cativa ani incoace tot aud intrebarea asta pe la unii si pe la altii: “Tu cat ai scos la nunta? Ai iesit bine” … incep sa cred ca oamenii nu se mai casatoresc dupa traditie si obiceiuri, nu se mai casatoresc pentru ca se iubesc si doresc sa aiba un viitor impreuna, ci se casatoresc pentru banii ce ii au de primit drept dar.

Invitatul la nunta in ziua de azi e o adevarata afacere. Cand cineva te invita ii duci cel putin 500 de lei. 500 de lei de persoana la o nunta cu 2-300 de invitati e ceva. Cat sa cheltui cu restaurantuyl, cat cu mancarea si la final ramai cu un sac de bani.

Mi se pare o mizerie ce se intampla si am spus-o de nenumarate roi. Nunta trebuie sa fie motiv de veselie si de bucurie pentur toata lumea, nu doar pentru miri ca isi unesc destinele si pentru ca se pricopsesc in urma darului primit de la invitati. Si invitatii la randul lor trebuie sa se simta bine venind la nunta iar daca ai sansa sa chemi pe cineva care nu sta bine cu banii cu siguranta acela nu se va bucura niciodata de nunta. Va intra in datorii ca sa dea bani la nunta. O porcarie. Niciodata nu o sa accept asa ceva, sa vina prietenii mei la nunta mea si sa aduca bani. Or sa vina toti fara sa aduca nimic, sa se simta toti bine fara sa fie constransi de grija banilor pe care poate in acel moment nu ii au.

One Response

  1. Yamasha July 14, 2014

Leave a Reply