Afaceri mai profitabile

Romania anului 2014 e departe de acea tara care permitea dezvoltarea usoara. Tot timpul trebuie sa te chinui sa cresti, trebuie sa te chinui sa razbati printr-o jungla de legislatie si birocratie. Sa nu uitam de faptul ca tara se afla in recesiune inca din 2008. Toate celelalte tari ale Uniunii Europene au reusit sa iasa din impas, numai noi am ramas de caruta. Poate ca nici nu se vrea iesirea din criza. Daca toate sunt in regula, atunci poate nu s-ar mai putea face abuzuri si fura. Incep sa ma gandesc la tot felul de teorii ale conspiratiei atata timp cat nu mi se ofera o explicatie plauzibila pentru ceea ce se intampla cu tara asta.

In ultimii ani, cele mai afectate afaceri mi s-au parut cele din domeniul transporturilor. Imi aduc aminte prin 2008, alimentam cu benzina la pretul de 2.4 lei / litru. Daca as fi spus cuiva atunci ca in 2014 pretul va fi de 6 lei, nu de 2.4 lei, as fi fost considerat nebun. Si acum, cand ma uit pe panourile benzinariilor si vad preturi la motorina asa mari, imi ia ceva timp sa ma dezmeticesc.

Sunt totusi cateva companii ce activeaza in domeniul vanzarii de carburanti la un pret sub cel de la pompe. Daca ai firma si folosesti mult carburant, poti sa comanzi un transport de motorina si vei vedea ca pe termen lung vei face economii simtitoare. Asfaltatorii sunt cei mai in masura sa apeleze la asemenea servicii, dat fiind faptul ca au foarte multe masini mari consumatoare de motorina. Se poate comanda si bitum rutier la pret bun fara mari batai de cap.

Se merge pe ideea de a gasi in primul rand un partener de incredere intr-o tara in care tepele si superficialitatea sunt la ordinea zilei. Pe langa pret, calitatea celui cu care faci afaceri incepe sa conteze din ce in ce mai mult.

Leave a Reply