Ai nevoie de servicii de vidanjare?

Piata serviciilor din Romania este destul de diversificata in acest moment. Cu toate acestea, in anumite orase, raritati precum servicii vidanjare lipsesc cu desavarsire. Cel mai probabil industria nu s-a dezvoltat uniform pe toate plaiurile tarii. Ma uit la Severin de exemplu, un oras care trage sa moara pe zi ce trece. Industria subrezita timp de 25 de ani sta sa-si dea ultima suflare odata cu inchiderea Termo. Intrebarea este: cum sa existe servicii diverse cand nu exista industrie? Un oras puternic industrializat are de toate, de la servicii de vidanjare pana la universitati. Cam asa e construit la baza un oras, adica toate lucrurile utile oamenilor concentrate pe o raza de cativa kilometri patrati.

Ce faci atunci cand ai nevoie de ceva servicii pe care in oras nu le gasesti? Chestia asta au simtit-o doar cei care traiesc in orase muribunde precum Severin, Motru, Anina, Petrosani si asa mai departe, orase moarte din punct de vedere industrial. Daca nu e industrie nu sunt bani, nu sunt oameni, nu e cerere si oferta, nu e nimic. Povesteam intr-un articol trecut despre unchiul meu, care a fost nevoit sa cheme tocmai de la Craiova o echipa cu vidanja pentru a reusi sa desfunde o canalizare prost gandita. Asa e la noi, la romani, ne pierdem in amanunte precum “ieftin si mult”, apoi ne miram ca vine buda peste noi in casa. Asadar, mare atentie cand proiectati canalizarea casei, altfel se va infunda si veti fi nevoiti sa va faceti nevoile prin vecini.

M-as bucura sa vina si acea zi in care nu vom mai fi nevoiti sa dam telefoane pe la Craiova atunci cand avem o problema de rezolvat. E destul de grav daca intr-un oras cu 300 de mii de locuitori nu exista o vidanja macar, sa te scoata din belea la nevoie, si contracost, doar nu gratis. Ar insemna ca Severinul sa inceapa sa se dezvolte din punct de vedere economic foarte mult, astfel incat sa exista cerere si oferta pentru asemenea servicii. Poate ca si severinenii sunt genul acela de oameni zgarciti, care prefera sa piarda 3 zile pentru a rezolva o problema tehnica de cat sa dea bani cuiva calificat si dotat pentru a interveni. Si asta este una din cauzele pentru care unele servicii incep sa dispara de pe piata, oamenii se transforma incet incet in “mesterul repara tot”.

“Om vedea”, cum zice orbul, viitorul acestui oras. 2015 parea sa fie un an mai bun ca 2014 si asta nu inseamna decat speranta, speranta ca lucrurile se indreapta. Cu totii ne dorim economie si industrie in jur, caci ele atrag dupa sine prosperitatea.

Leave a Reply