Ai o companie cu care participi la diverse licitatii? Poate ar trebui sa te intereseze asigurarea de garantii

In Romania, legile sunt facute de niste oameni care n-au nici o legatura cu legislativul, sunt pusi prin Parlament doar pentru a crea privilegii pentru unii si altii. Daca o sa studiati putin Codurile de Procedura Civil/Penal, o sa observati faptul ca legile in 90% din cazuri lasa loc de interpretare.

Asadar, cu o asemenea legislatie, totu-i putred in jur si cei care au participat macar o data la o licitatie publica au vazut ca pot fi o multime de probleme.  Asigurarea de garantii contractuale poate sa fie solutia de care tu, antreprenor, ai nevoie in cazul in care participi la licitatii publice.

Asigurarea de garantii contractuale nu este altceva de cat o solutie financiara, destul de eficienta, oferita de cei de la certasig.ro, menita sa ajute companiile ce participa la licitatii publice si au probleme cu lichiditatile neblocate. Puteti citi mai mult despre acest timp de asigurare accesand acest link.

Daca veti opta pentru o asigurare de garantii contractuale, veti opta atat pentru pastrarea disponibilitatii banesti ale companiei dar si pentru siguranta de a recupera banii destul de rapid, comparativ cu demersurile greoaie si lungi care se desfasoara in mod normal in jurul acestor licitatii publice.

De asemenea, asigurarea de garantii contractuale nu acopera numai garantiile pentru participarea la licitatii. Exista o lista lunga de asemenea asigurari pe care le vom enumera si noi in cele de mai jos, astfel incat sa va formati o opinie cat mai detaliata despre asigurarile de garantii contractuale.

Tipuri de asigurari de garantii

  1. Garantii pentru participare la licitatii – despre care am vorbit putin mai devreme
  2. Garantii de buna executie a contractelor
  3. Garantii de restituire a avansului
  4. Garantii pentru lucrari sau servicii de intretinere
  5. Garantii pentru retineri
  6. Garantii pentru buna contuita
  7. Garantii pentru utilizarea Eurobond – Fonduri europene nerambursabile
  8. Garantii educationale

Sfatul meu este sa incheiati cat mai multe asigurari, pe toate palierele posibile atata timp cat desfasurati o activitate in Romania, una dintre cele mai instabile tari din Europa din punct de vedere legislativ.

 

Leave a Reply