Ai putea să trăiești ca ei? Dacă nu, de ce nu-i ajuți?

În ziua de azi, internetul este plin de campanii umanitare la care din păcate, puțini sunt cei care participă. Majoritatea oamenilor se mulțumesc să dea un share la postare sau un like și cam atât. Întreb și eu, poate știe cineva să-mi răspundă: ce s-ar întâmpla dacă alături de acel share sau like, oamenii ar scoate din buzunar și modica sumă de 10 lei? Păi vă spun eu ce s-ar întâmpla. La o postare care a strâns 20.000 de like-uri, cazul acela umanitar ar fi fost rezolvat demult.

Cred că ne-m obișnuit așa, doar să părem buni, nu să și fim. Din acest motiv, vin cu o a doua întrebare: dacă vezi niște oameni bolnavi pe Facebook cărora te mulțumești să le dai doar share și like, de ce nu te implici mai mult? Tu ai putea să trăiești chinuit cum o fac ei? Sunt sigur că nu, dar atunci de ce nu te implici mai mult? De ce nu încerci să faci lumea un loc mai bun cu puținul tău? Nu scrie undeva că dacă cineva are nevoie de 100.000 de euro pentru o operație în străinătate, acești bani trebuie adunați dintr-o singură tranșă, din partea unui milionar. Nu știu, poate unii au impresia că țara asta e plină de milionar foaaarte mărinimoși din moment ce nu donează niciodată nimic.

Renunțați fraților la 10 lei atunci când dați un share pe Facebook la un caz umanitar pentru că sumele acestea colosale se strâng din aceste donații foarte mici, de doar câțiva euro. Fiți oameni serioși, și gândiți-vă mai ales dacă voi ați putea să trăiți cum o fac cei aflați la nevoie.

Leave a Reply