Am ajuns la dentist in Suceava

Ei bine, acum doua saptamani am fost nevoit sa fac o mica vizita rudelor din Suceava. Eu fiind din Drobeta Turnu Severin, distanta ne-a cam impiedicat sa ne vedem prea des. Oricum, mai bine asa mai rar caci stiti vorba: “Ce-i prea mult strica”. Este vorba despre rudele din partea tatalui meu, respectiv verisorul lui primar pe care nu il mai vazuse de cel putin 10 ani. Ne mai auzeam la telefon asa din cand in cand, insa nimic mai mult. Ei lucreaza in strainatate iar noi nu mergem in Suceava caci nu avem nici timp nici chef. E prea departe ca sa mergem luna de luna sau chestii de genul.

Dupa sarbatori au venit ei in tara si am zis ca ar cam fi vremea sa mergem in vizita. Am pornit spre Suceava si am ajuns undeva pe inserat. Stiti cum e cu traficul din Romania si cu soselele… Bine ca au avut grija sa puna limite de viteza peste limite de viteza, gropile din drum nu au putut sa le repare. Asa e toata Romania daca stau sa ma gandesc mai bine, se intervine asupra efectului, nu asupra cauzei.

Dupa cum spuneam, am ajuns pe seara si cum m-am dat jos din masina, m-a pleznit o durere de masea de pomina. M-a mancat in fund sa mai las geamul deschis din cand in cand si bineinteles ca m-a luat durerea de masea. Stiti vorba aia, un prost constient nu pierde niciodata ocazia sa-si deie in stamba… Stiam ca ma ia durerea de masea daca merg cu geamul deschis, doar nu e prima data cand se intampla. Astfel, am fost nevoit sa caut un dentist Suceava inainte sa pot descarca bagajele din masina. Varul tatei m-a scos din incurcatura si m-a dus la cel mai renumit dentist Suceava pe care il si cunostea de altfel, erau prieteni buni. Acolo am vazut prima data care este diferenta intre un cabinet stomatologic al unui oras mare si unul din Severin. Aici in Severin se lucreaza cu aparatura de pe vremea lui Ceausescu. Parca timpul a stat in loc in acest oras, impiedicandu-l sa se dezvolte pe toate palierele.

Suceava mi-a placut, e un oras plin de istorie si deloc agitat precum Bucurestiul sau Severinul chiar. M-am simtit foarte bine in saptamana petrecuta acolo si acum, aducandu-mi aminte de acele locuri, parca imi pare rau ca nu am trecut mai des pe acolo. Dupa cum spuneam, de 10 ani nu ne-am mai vazut cu acele rude iar atunci au venit ei la noi. Astfel, am vazut orasul Suceava pentru prima data si parca mi-a ramas in suflet. La fel ca si Baile Herculane, de care m-am indragostit iremediabil in urma cu vreo 4 ani. Se pare ca imi plac mai toate orasele linistite si serioase, mai putin Severinul asta in care traiesc de peste 26 de ani.

One Response

  1. Dragos January 31, 2015

Leave a Reply