Alegeri importante

Cand spun alegeri nu ma refer la cele prezidentiale care urmeaza luna ce vine, de care nu are nimeni chef nici sa vada nici sa auda nici sa participe. S-a instalat un fel de lehamite in randul populatiei acestei tari atunci cand vine vorba de politica si de alegeri electorale. Cand te duci la vot practic nu faci altceva decat sa pui stampila pe cel care vrei tu sa fure mai mult. Nu mai exista simt de raspundere in clasa politica si nici bun simt pentru cei care i-au ales.

Nu ma refer la acest tip de alegeri. Pur si simplu stateam si ma gandeam la oameni si la modul in care isi construiesc case. Exista in Romania tendinta asta de a insista cu o idee desi meseriasul iti spune ca exista si solutii mai bune. Cunosc vreo cativa meseriasi de la care am auzit niste povesti destul de interesante. Oamenii sunt suciti, asta-I clar. Se stie de cand lumea…

Recent am reusit sa vad diferenta intre ce inseamna sa faci ce te taie pe tine capu, si ideea unui meserias. Unchiul meu in curtea casei si-a pus niste marmura. Nu a optat pentru pavele, nu a vrut ciment, nu a vrut beton. Cand l-am intrebat de ce a ales marmura mi-a spus ca e cel mai usor de intretinut. O data la cativa ani cheama o echipa ca a celor de pe www.stone-care.ro , o slefuiesc bine si arata ca noua. Adevarul e ca am vazut curti cu betoane, pavele, bitum si asa mai departe si nu rezista prea bine la intemperii si la timp.

Intotdeauna apreciez oamenii care se gandesc la viitor, nu la moment. Cei care ia decizii pripite si aleg niste solutii frumoase pe moment, pot avea parte de dezamagiri peste cativa ani, cel putin in domeniul constructiilor, unde nu se construieste de azi pentru maine. Se construieste de azi pentru urmatorii 50 de ani, poate si mai bine. Cei care sunt capabili sa asculte de cei abilitati sa dea sfaturi vor avea de castigat pe termen lung. Cei care se cred buricul pamantului si cheama meseriasul la munca pentru a-I da porunci, vor avea surprize pe viitor. E un lucru dovedit.

Leave a Reply