Alternative pentru betoane

Constructiile de case au explodat in ultimii ani, cu tot cu criza financiara care ne-a tot dat tarcoale precum vulturul unui starv. Mai greu de la o vreme, intr-adevar, insa privesc in jur si observ faptul ca se construieste. Iau ca exemplu casele din spatele terenului unde lucrez eu. In urma cu 3 ani campul era gol. Astazi, e plin de case in stadii diferite de executie, dupa buget.

Ma uitam la aceste case si nu intelegeam un lucru. De ce toata lumea se ingroapa in caramida si ciment? Casele care se construiesc aici incep sa semene cu niste cavouri. Tone intregi de ciment bagate in cativa metri patrati. Deseori ii asemanam faraonilor ingropati in tone de piatra sub forma de piramida.

Eu daca as avea un astfel de teren, niciodata nu as investi atatia bani in betoane. As face o casa din lemn, la fel de trainica si de bine izolata termic, dar cu un cost mult mai mic. De asemenea si timpul de executie al lucrarii este mult mai mic. Cine e interesat de pret casa din lemn, poate sa se intereseze, sa isi faca singur un fel de studiu si un bilant al cheltuielilor de constructie, si cu siguranta va ajunge la concluzia mai sus mentionata.

Problema cu romanii este ca nu au personalitate. Isi fac case patrate fara forme si fara gust, crezand ca daca o copiaza pe a vecinului o sa iasa frumoasa. Problema e ca vecinul e si mai lipsit de gusturi. Am vazut case din lemn proiectate incredibil de modern si de frumos. Practic, nici nu iti dai seama ce materiale au la baza.

Leave a Reply