Alternative pentru incalzirea locuintelor

Atunci cand stai la casa, nu la bloc, ai o gramada de alternative in ceea ce priveste incalzirea. Niciodata nu mi-a placut sa stau la bloc pentru ca depinzi de cei din jur pentru orice, apa, caldura, etc. Exista posibilitatea sa il afectezi pe cel de langa tine in mod involuntar si invers.

Incalzirea locuintelor devine foarte eficienta indiferent de metoda daca izolarea incaperilor este facuta corspunzator. Raportul dintre caldura produsa si cea pierduta din cauza izolatiei precare trebuie sa fie cat mai mic. De asemenea, incalzirea prin termoficare comuna trebuie evitata. Este cea mai paguboasa si cea mai costisitoare.

Cei care stau la casa si au posibilitatea de a monta pompe de apa nu trebuie sa stea prea mult pe ganduri. Este o solutie de incalzire alternativa foarte eficienta si ieftina daca ne gandim pe termen lung. Mai ales daca apelezi la cei mai buni cand vine vorba de montare de instalatii termice chair nu o sa ai batai de cap. Montezi si un dedurizator de apa pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de depunerile de calcar. Atunci cand folosesti apa drept agent termic, trebuie sa te astepti la probleme legate de aceste depuneri.

Atunci cand o sa ma mut la casa, cu siguranta o sa apelez la o metoda alternativa. Am prieteni care sunt racordati la sistemul local de termoficare si nu face fata, au mai platit si peste 5000 de lei racordarea. Nu-mi place sa ma complic cu lucrurile comune si am experienta traiului la bloc unde imparti coloana si caldura cu o scara intreaga, stiu ce inseamna. Atata timp cat ai un teren si casa construita acolo, trebuie sa devii absolut independent de restul lumii in ceea ce priveste furnizarea de utilitati. Mai putin curentul electric, unde nu ai ce solutie sa alegi atata timp cat exista monopol pe piata.

In concluzie, toata lumea trebuie sa gaseasca o modalitate de a eficientiza inmagazinarea de energie pe timp de iarna. Atata timp cat vom evita sa facem investitii si ne resemnam cu solutii invechite, nu vom rezolva mare lucru.

Leave a Reply