Am făcut-o și pe asta…

Am dat 7 lei ca să scap de cozile de la ANAF. Trebuia să depun tâmpenia aia de declarație 392B… Bineînțeles că ditamai ANAF-ul doar nu o să aibă program mai mult de orele 16:30, ca să pot și eu să ajung ca omul. Mereu termin munca pe la ora 17 și doar nu era să plec de la făcut bani ca să depun o declarație, nu? Ei bine, după ce am terminat de muncit, am scos declarația din PC, am mers fain frumos la Poștă, am cerut un plic și un formular pentru recomandată cu AR de primire…

Am pus fain frumos declarația în plic, am lipit plicul, am completat expeditor și destinatar, am plătit 7 lei și vreo 50 de bani, am luat chitanța și m-am dus dracului acasă. Scurt, frumos, la orele 18:00, fără să fiu nevoit să am de-a face cu funcționarii ANAF care mereu vorbesc cu tine în doi peri ca și cum tu ai fi obligat să știi și meseria lor astfel încât să le duci mereu numai actele care trebuie. Păi nu e mai bine așa? Cred că toată lumea ar trebui să procedeze în acest mod chiar dacă cheltuie 7 lei.

Sper să reușesc să trimit toate declarațiile prin poștă. Să nu mai fiu nevoit să mai am de-a face cu acei funcționar acri și puși pe harță cu oricine dorește ceva informații. Că de cât să te duci prin instituțiile statului să întrebi ceva mai bine te spânzuri. Atâta nesimțite cât o să vezi la funcționarul public nu o să vezi nicăieri. Așa e când lucrezi sub sloganul timpul trece leafa merge. Acei oameni care niciodată nu dau randament, ar trebui să încerce un job în sistemul privat. Nu ar rezista nici 3 minute.

 

Leave a Reply