ANAF are centru de asistenta Online

Ei bine, la asta nu ma asteptam. ANAF sa aiba un centru prin care sa raspunda intrebarilor contribuabililor? Asta chiar ca e ceva destul de ciudat pentru ca aceasta institutie a statului este cu totul rupta de tehnologie si de realitate. Observi acest lucru de fiecare data cand intri la ei la sediu. Imediat iti sar in ochi elemente ale primitivsmului precum:

  • Cozile interminabile
  • Angajati trecuti de 50 de ani care nu stiu sa lucreze pe calculator
  • Lipsa de informatie. Nu scrie nicaieri ce sa faci si unde sa te duci. Trebuie sa stai la coada ca sa afli ceva ce te intereseaza si nici asa nu ai garantia ca esti directionat unde trebuie.
  • Pauza de o ora la pranz. Cred ca suntem unici in Europa. Scoatem afara oamenii o ora pe zi.

Am fost placut surprins cand am intrat pe site-ul ANAF si am bodicait pe acolo pana cand am gasit adresa: https://www.anaf.ro/arondare/. Ba frate, au astia un obicei sa puna niste denumiri, de te iei cu mainile de par. Acelasi obicei pe care il au si cand vine vorba despre formulare.

Am spus de multe ori faptul ca cei care concep formularele ANAF nu le concep astfel incat sa le inteleaga oricine. Folosesc un limbaj mult prea oficial si mult prea tehnic. Ei uita ca 90% dintre cei care depun formularele sunt oameni de rand care nu au nici macar firma…

Oricum, mi se pare o tampenie asta cu formularele lui Peste. Lucrurile ar trebui simplificate mult mai mult macar in sfera de PFA/II/SRL pentru ca cei care se ocupa cu asemenea activitati nu isi permit sa piarda vremea sa invete si meseria celor care stau dincolo de ghiseu astfel incat sa inteleaga formularele

 

Leave a Reply