Anaf la multinationale, sa vie banii inapoi…

Dupa 25 de ani in care multinationalele nu au platit nimic in Romania (unele), in care au rezolvat orice problema cu ajutorul spagilor (unele), iata ca s-a trezit din somnul mortii insusi statul roman, care trimite in control netcai ANAF in colaborare cu SRI. Intrebarea mea este una cat se poate de ciudata prin simplitatatea sa: de ce acum? Pana acuma ce a pazit statul? De ce nu a luat masuri inca din momentul in care multinationalele au venit in Romania si au scos din tara camioane intregi de bani?

Evaziunea fiscala este o realitate a vremurilor pe care le traim si am fii naivi sa credeam ca ea se opreste la buticurile din coltul strazii. Aia este o evaziune fiscala de mizilic. Nu pe acolo se fura banii statului. Adevarata evaziune fiscala se afla pe la multinationale si prin firmele de spalat bani ce activeaza de 25 de ani in tara. Oare cat au reusit sa fure in acesti 25 de ani? Cred ca nici nu ne ajunge catastigul sa notam suma. Scriem la cifre pana maine pe vremea asta…

Banii inapoi cu siguranta nu or sa mai vina si de tras la raspundere nu stiu pe cine ai putea sa mai tragi. Nu cred ca se va rezolva mare lucru cu aceste controale. O sa fie exact cum se intampla la micii comercianti din buticuri: cand au inchis restaurante pentru 3 lei gasiti in plus in banii de vanzare toata lumea dadea bon fiscal, astazi nu-ti mai da nimeni. Cum a trecut primejdia, a trecut si frica si din pacate, ne-am intors iarasi la evaziune fiscala.

Sunt de parere ca trebuie niste controale mult mai amanuntite din partea ANAF pe la toate firmele, nu numai pe la multinationale. E nevoie de disciplina si de frica, altfel nimeni nu misca un pai.

Leave a Reply