Apa la plasa

Cred ca peste tot, in toate orasele din tara, in fiecare seara, vezi oameni ce se plimba agale pe strada prin zona parcurilor cu sticle cu apa in plasa. Ia apa de la fantani sau izvoare adiacente parcurilor si o bea intr-o zi sau doua, dupa care din nou ii vezi dupa apa. Unii dintre ei se duc seara de seara sa ia apa, sunt batrani si nu au ce face acasa. Se duc si eu sa mai faca o plimbare, sa mai schimbe o parere cu ceva vecin de cismea si sa abia de unde se intoarce casa. Nu ii blamez, ma bucur ca isi gasesc de munca totusi.

Adevarul este ca in serile racoroase de vara, e o adevarata placere sa te plimbi prin parcuri. Ma bucur ca am scapat de un job ce ma tinea in 40 de grade 16 ore pe zi. Compatimesc totusi colegii, as fi vrut sa fie conditii omenesti la locul de munca, insa na… patronii din Romania. Ce pot sa mai zic?

Totusi, multe din aceste fantani sunt recunoscte de primarie pentru faptul ca apa nu este potabila. Si totusi oamenii nu tin cont de asa ceva… Ia apa fara sa stea pe ganduri desi scrie chiar in fata cismelei “Apa nu este potabila” sau “Apa nu este buna de baut”… E alegerea lor pana la urma, nu pot sa compatimesc niste oameni care desi sunt avertizati, continua sa gresasca. Am vorbit personal cu unii dintre cei care ia apa in fiecare seara si mi-au spus ca e mai buna de cat cea de la robinet. Nu stiu cum au ajuns ei la aceasta concluzie, insa i-am lasat in pace. Eu prefer sa cumpar apa de cat sa beau de la robineu sau sa o iau de la fantani pe care scrie clar ca apa nu e buna de baut.

 

Leave a Reply