Așa pățești când ai bateria defectă la telefon

De ceva vreme v-am povestit că am probleme cu bateria telefonului. Practic, mă trezesc pe 0% când ar mai avea cam 30 – 40% și am crezut că este o problemă de soft. Ei bine, nu cred că este din soft ci din baterie pentru că am observat că este efectiv julită iar aplicațiile Android o recunosc drept baterie de 1500 mAh, nu de 2100 mAh cât are ea capacitatea.

În aceste condiții, o baterie de 1500 mAh pentru un telefon de 5 inch, Samsung, vă dați seama că este o glumă proastă. E normal să scadă de la 30% la 0 direct din moment ce efectiv bateria este recunoscută de telefon ca fiind cu 40% mai mică. Sunt fix 40 de procente între 1500 mAh și 2100 mAh. Oricum, am de gând să renunț la acest telefon în viitorul apropiat fără dar și poate.

Am tot căutat să cumpăr alt telefon să îl înlocuiesc, dar deocamdată nu am găsit nimic interesant. Să dau iarăși mii de lei pe un telefon care să-mi scoată peri albi peste câteva luni, nu aș vrea. Dacă optez pentru un telefon de doar câteva sute de lei o să îmi scoată peri albi din punct de vedere al funcționalității, așa că îmi e foarte dificil să mp decid. Într-o vreme mizam pe ceva Samsung de 1100 lei, dar după ceva analize, am observat că acel sector, respectiv 1000 de lei nu e tocmai indicat pentru că este la granița dintre performanta și troacă.

Pur și simplu, îmi doresc un telefon util, care să aibă funcțiile pe care le are și actualul, dar pe care să nu cheltui o grămadă de bani. E cam dificil, dar nu imposibil. Să văd cu S6 cum mai stă treaba, o să înceapă să scadă prețurile destul de mult în perioada următoare.

Leave a Reply