Atunci cand nu se vrea cultura

De multe ori am stat si m-am intrebat de ce tineretul din ziua de azi refuza cu atata vehementa cultura. Dupa discutia pe care am avut-o in urma cu cateva luni cu un profesor de matematica dintr-un liceu apropiat locului meu de munca, am ajuns la concluzia ca in momentul de fata, tinerii sunt mult prea demotivati de societate ca sa mai poata fi interesati de cultura sau de carte. Atunci cand nu esti matur iar in jur vezi numai exemple negative, doar o minune te mai poate salva de la autodistrugere. E foarte greu sa vrei sa inveti, sa vrei sa ai cultura atunci cand in jur vezi oameni plini de bani ce nu au ridicat un pai in viata lor, oameni care au reusit in viata pacalind pe altii sau facand lucruri nu tocmai ortodoxe.

In aceasta situatie, e clar, cultura nu isi mai are sensul. Cu toate acestea, exista si o mana de tineri interesati mereu de un program de teatru. Tin minte cum se umpleau salile teatrului din Severin atunci cand se juca o piesa. Asta inainte sa intre cladirea in renovare. De vreo 5 ani, tot in renovare se afla si nu da semne ca ar fi pe final. Despre concerte, putem spune alte lucruri. Tinerii sunt singurii care le frecventeaza si care le urmaresc deplasarea prin tara. Ei sunt singurii care cauta programul concertelor pe Zile si Nopti, apoi isi cumpara bilete si se duc sa se distreze.

Inteleg starea de libertate si bucuria pe care ti-o poate da un simplu concert. Am de gand sa merg la ASOT in Utrecht pe data de 21 Februarie si pot spune ca fericirea sta in muzica traita LIVE.

Leave a Reply