Au venit cele 30 de grade în termometre, cele 40 de grade în mașină

Deși e abia luna aprilie, au început să vină cele 30 de grade în termometre. Nu e nimic aiurea, e bine că avem parte de o primăvară așa călduroasă pentru că nu am prea avut parte de ploii în acest mod. Nu știu cm sunteți voi, însă mie nu-mi place ploaia. Mie-mi place căldura în limitele bunului simț, nu canicula, așa că cele 30 de grade sunt numai bune pentru starea mea de spirit. Acum, că în mașină se fac 40 de grade dacă stă la soare, e partea a doua. Următoarea mașină pe care o voi cumpăra va avea cu siguranță aer condiționat și nu se va mai pune problema căldurii excesive.

Totuși, cred că mulți dintre voi ați observat faptul că există diferențe de temperatură foarte mari de la o zi la alta, ieri de exemplu la Severin au fost 28 – 30 de grade, astăzi sunt maxim 21 -22. Din punctul meu de vedere, este o diferență prea mare și este cauzată de poluare. Schimbările climatice sunt o problemă din ce în ce mai serioasă în ultimii ani. 10 grade +/- de la o zi la alta e prea mult atât pentru organismele noastre cât și pentru tot ce înseamnă natură.

Sunt curios  câte grade vor fi în iulie dacă acum în aprilie sunt deja 30, tare mi-e că ne vom topi iarăși sub caniculă ca și vara trecută. După ce că s-a decalat cu o lună iarna din cauza acestor schimbări climatice, am avut parte de o vară destul de aiurea cu +36 de grade constant. Au fost și peste 40, normal… Sper ca anul acesta să nu se repete episodul de anul trecut doar.

Leave a Reply