Autoritățile locale dau pe-afară de inteligență. Din nou.

Am văzut indicatorul acesta prin Pădurea Crihala și după vreun an de zile de când m-am tot uitat chiorâș la el, am zis să scriu și un articol. Indicatorul spune „Accesul interzis cu excepția riveranilor”… Și întrebarea mea destul de logică este: oare oamenii știu ce-i acela un riveran? Eu fac pariu că în pădurea aia dacă intri și pui această întrebare la 100 de persoane, 0 vor știi ce-i acela riveran.

Nu e pentru prima dată când autoritățile se cacă pe ele de inteligență cu semne de-astea super pompoase pe care evident că nu le pricepe nimeni. Păi badea Gheorghe când vine de la munte, cu oile după el, și vede accesul interzis dar cu o excepție, evident că se va băga pe acolo cu mașina. Nu contează că-i pentru riverani. Dar oare ce înseamnă riveran?

Conform DEX-ului, riveran = Situat pe malul unei ape sau străbătut de o apă curgătoare. ◊ Proprietar riveran = proprietar al unui loc situat pe malul unui râu. – Din fr. Riverain…

Acum vine întrebarea mea: care apă frate? Că pe lângă pădurea Crihala nu trece Dunărea. Ați luat-o razna? Singura apă care trece pe acolo este cea de la țâșnitori care vine oricum pe țeavă. Este într-adevăr un ogaș prin care se strânge apa de ploaie, la acela oare să facă referire indicatorul?

Eh, eu cam știu la ce fac autoritățile referire… Este vorba despre vreo 4-5 inși care au terenurile la marginea pădurii și pentru care s-a pus acel indicator ca să poată ajunge la case. Sunt tare curios cine le-a dat drum de acces prin pădure, câtă șpagă or fi dat? Frate, nu te-a pus nimeni să-ți faci casă în parc sau prin pădure, pe unde se plimbă copii și mame cu cărucioare. Să-și facă șosea prin spate, zic.inteligență

Leave a Reply