Avem atractii turistice in Delta Dunarii?

Delta Dunarii este ceva unic in Europa si in lume. Din nefericire, se afla pe teritoriul tarii noastre, o tara careia nu ii pasa de turism si de normalitate cu alte cuvinte. Cei care au fost in Delta macar o data cu siguranta or sa spuna ca acea zona este fenomenala, are o frumusete unica in lume si ca din pacate nimeni nu are grija de ea. Cine ar trebuie sa aiba grija de Delta? Intreb si eu… Statul roman, cine altcineva? Si de ce nu se ocupa? Nu se ocupa pentru ca nu exista interese. Tara noastra este cladita pe interese, pe parandarat si pe tepe, nu exista oameni seriosi la conducere care sa vrea sa faca ceva si pentru altii, nu numai pentru propriile buzunare.

Cei care doresc sa caute atractii turistice Delta Dunarii sa mearga cu cea mai mare incredere. Vor pleca din zona cu niste amintiri imposibil de uitat, cu niste amintiri care or sa le ramana intiparite in minte pentru totdeauna. Locul este desprins din Rai si din pacate o sa se aleaga praful de el in urmatorii ani daca statul nu intervine. Mergeti acum, cat inca mai este ceva verde acolo.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce atractie ar fii aceasta Delta daca ar fii pe teritoriul unei tari precum Germania sau Anglia. Oamenii seriosi ar transforma o minune a naturii intr-un loc senzational, imposibil de distrus. La noi se intampla exact invers, un loc senzational se transforma treptat intr-unul distrus.

As vrea sa merg in Delta pana la finele anului. Am mai fost o data cand eram micut, prea micut sa retin foarte mult detalii. Era un loc extraordinar, o atractie turistica de care strainii nu prea au cum sa auda si daca aud nu prea au cum sa ajunga la ea, caci nu prea exista cale de acces europeana. Exista numai niste drumuri prafuite si pline de gropi, pe care strainii le ocolesc fara sa stea pe ganduri prea mult. Si eu daca as fii strain la fel as face, nu plec in concediu ca sa imi fac nervi cu calatoria pana la concediu si inapoi, nu?

Leave a Reply