Avem de ales cand se imparte norocul in viata?

Te intrebi treaba asta de multe ori pe zi, cand vezi vilele care se construiesc de niste tineri ana in 40 de ani, cand vezi pe strada putoi de bani gata si mai ales cand vezi ca tu oricat de mult ai munci, abia daca-ti permiti o masina la mana a doua. Nu iti permiti nici macar o garosniera si muncesti si cate 16 ore pe zi… Te intrebi unde e dreptatea?

Dreptatea in Romania nu cred ca exista, a ramas unde acolo, departe de ochii lumii. Toata lumea incearca sa o ascunda cat mai bine, sa creeze una in care eu, tu, nu avem ce cauta. Realitatea si dreptatea unei lumi corupte sunt de cele mai multe diforme si lipsite de un contur bine stabilit. Am vrea intotdeauna sa facem si noi parte din aceasta “lume buna” ce se desfasoara tacit sub ochii nostri, insa nu avem niciodata sansa.

Nu avem sansa si nu vom avea niciodata dintr-un singur motiv: suntem cinstiti. Noi nu o sa putem niciodata sa pacalim si sa inselam pe X sau pe Y asa cum fac altii. Noi nu o sa putem niciodata sa scoatem oamenii din case apoi sa le vindem doar pentru ca le-am imprumutat 1000 de euro prin norar. Acestea sunt modurile de imbogatire in anul 2015 din pacate…

Noi suntem cu munca si vom fi pana la adanci batraneti. Probabil vom munci de ne vom rupe oasele si nu ne vom permite niciodata o casa cu etaj, sau o masina de 50.000 de euro. Avem alte prioritati precum un somn linistit. Noi nu tresarim cand auzim sirenele de politie si nici nu ne lasam telefoanele prin masina de teama de a nu fi ascultati atunci cand ne vedem cu prietenii.

Cand norocul se imparte in viata fara voia noastra. De exemplu, sansa ca noi sa ne nastem este de una la un miliard, cam atat putem spune ca avem bafta, in rest, de bani, nici nu se pune problema. Fiecare este respnsabil de actiunile lui si cred ca cel mai bine ar fi daca am inceta sa mai traim prin pagubirea celor din jur. Avem nevoie de o societate corecta.

One Response

  1. Dragos July 12, 2015

Leave a Reply