Avem grija de masini sau nu?

Romanii au o problema in ceea ce priveste masinile. Au obiceiul sa cumpere masini scumpe pe care apoi nu isi permit sa le intretina. O masina are nevoie de mult mai mult decat benzina/motorina , iar foarte multa lume uita acest lucru atunci cand isi cumpara un autoturism second hand. Piata de second hand este cea mai cautata in ultima vreme, dat fiind faptul ca nivelul de saracie este destul de ridicat. Pe an ce trece se mareste tot mai mult avansul dintre masinile second hand si cele noi.

Masina are nevoie si de ulei pentru motor de exemplu. Atunci cand cumperi un ulei pentru Audi trebuie sa repeti procedura la fiecare 10.000 de kilometri. Fiecare masina are un motor putin diferit fata de celelalte si astfel apare un regim de exploatare diferit.

Oricum, in ultima vreme au aparut uleiuri pentru fiecare masina in parte. Gasesti ulei de motor pentru BMW pe care scrie clar ca este pentru BMW. La fel si cu cel pentru Opel, Renault si asa mai departe. Stiu ca foarte multi neglijaza schimbul de ulei si nu e tocmai in regula. Motorul se strica daca proprietatile uleiului nu mai sunt cele normale. In timp si datorita uzurii, aceste proprietati se schimba. Asa intervine necesitatea de a il schimba.

Unchiul meu are un Chevrolet si de cand a cumparat-o are grija de ea ca de ochii din cap. Ma bucur sa vad ca mai exista si oameni ca el. Foloseste numai ulei pentru Chevrolet si reviziile le face doar la reprezentanta. Nu tin minte sa i se fi stricat vreodata acea masina. Porbabil ca aceasta e cheia succesului. Cu cat ai mai multa grija de masina cu atat se strica mai rar. E intr-un fel logic ca daca rectifici imediat atunci cand apare o problema, sunt sanse mici sa se agraveze situatia.

Leave a Reply