Avem si medicina dentara de nivel european

Desi multi dintre noi ne tratam dantura in cabinete stomatologice desprinse parca din anii ‘70 – ‘80 din punct de vedere al aparaturii, exista si cabinete stomatologice care au investit sute de mii de euro in echipamente de ultima generatie, capabile sa trateze la nivel European pe oricine chiar aici la noi in tara.

Medicina stomatologica este cea mai apropiata de un business prin prisma faptului ca cele mai cautate cabinete sunt cele mai dotate. Oamenii au inteles ca dotarea de varf le asigura tratamente noi, revolutionare si mult mai eficiente fata de cele cu care erau obisnuiti pana acum.

Daca stam sa ne gandim mai bine, in ultimii 5 ani medicina dentara din Romania a inceput treptat sa se upgradeze dar numai pe anumite paliere. In tara sunt putine cabinete stomatologice despre care putem spune ca sunt intr-adevar la nivel European din punct de vedere al aparaturii.

Putine, dar exista. Un exemplu aveti pe dentfix.ro. Aceasta clinica este una dintre cele mai bune din tara atunci cand vine vorba despre implanturi dentare sau despre fatetarea danturii. Aveti aici mai multe detalii. E bine sa stim exact locurile in care putem sa ne tratam cu aparatura de ultima ora.

Medicina dentara in Romania o sa evolueze din ce in ce mai mult si spun asta gandindu-ma la faptul ca daca astazi exista cabinete atat de bine puse la punct cu tehnica, peste vreo 10 ani numarul acestora o sa creasca destul de mult.

Astazi, aceste cabinete sunt raspandite mai mult prin Bucuresti, insa e posibil sa le vedem si prin orase de provincie. Severinul de exemplu nu are un asemenea cabinet. Povesteam la inceputul articolului faptul ca unele cabinete stomatologice sunt desprinse parca din anii ‘70 – ‘80… Ei bine, cele din Severin asa sunt.

Asteptam si noi cu nerabdare sa avem in orase mici de provincie clinici precum dentfix.ro. Sa speram ca nu avem de asteptat mai mult de 10 ani cum am prezis mai sus. Cred ca medicii dentisti nu vor avea de ales si vor incepe si ei sa faca mici upgrade-uri pana cand vor fii cu cabinetele la standarde europene, altfel, or sa piarda toti clientii care se vor duce la Bucuresti mai degraba de cat sa se mai trateze in aceste cabinete cu aparate vechi de peste 30 de ani.

 

Leave a Reply