Băncile care nu au bancomatele funcționale ar trebui să despăgubească clienții

Mi s-a întâmplat de multe ori să ajung în fața unui bancomat ING și să constat cu stupoare faptul că nu funcționează. Deși această bancă deține o aplicație Android foarte bine pusă la punct, nu a reușit până în acest moment să implementeze un sistem de alerte care să te avertizeze din timp care bancomate din oraș funcționează și care nu. Mie de exemplu mi s-a întâmplat să ajung la un bancomat ING, să fie nefuncțional, apoi să mă duc în celălalt capăt al orașului la alt bancomat ING care să fie de asemenea nefuncțional. Așadar, sunt de părere că băncile care nu sunt capabile să pună la punct un sistem de avertizare legat de starea bancomatelor, ar trebui să despăgubească clienții ce merg către alt bancomat sau către al unui ATM ce aparține unei bănci concurente.

De exemplu, luați imaginea de mai jos… Am ajuns la biroul ING principal din Drobeta Turnu Severin unde sunt două bancomate. Am zis că dacă cumva unul nu funcționează, este celălalt în stare să-mi dea banii de care am nevoie. Ei bine, surpriză de proporții. Primul bancomat zice că nu sunt client al băncii iar cel de-al doilea nu poate să ofere decât multiplu de 50, adică 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, sau 150, etc. Deci, cum să scot eu 30 sau 40 de lei din două bancomate ING nefuncționale?

Nu fraților, data viitoare am să fac și eu precum Gaben, care a scos bani de la alt bancomat și a sunat la  ING să-i deie banii pe comision întrucât bancomatul ING era nefuncțional și omul a fost nevoit să scoată de la alt ATM. Mi se pare o idee foarte bună chiar dacă nu discutăm despre sume mari.

Leave a Reply