Banii gramada sau portofel?

Pana in urma cu vreo 2 ani, eram genul de om care nu folosea portofelul. Nu aveam carduri, buletinul nu imi trebuia niciodata, bani nu aveam. E destul de dificil sa traiesti in Romania din ziua de azi. S-au dus vremurile in cae statul iti dadea casa dupa terminarea studiilor. Acuma, daca nu ai bafta sa ai parinti bogati ai belit-o. Trebuie sa muncesti de-ti sar capacele ca sa reusesti prin propriile forte si nici nu ai siguranta ca vei reusi intr-un final, caci sistemul in care vei munci va fi departe de unul corect din anumite puncte de vedere.

Inainte nu ma deranja sa tin banii gramada in buzunar. Mi se parea inutil portofelul, insa, odata cu trecerea timpului cred ca incepem sa ne maturizam putin. Aveam nevoie de un portofel in care sa pun permisul, buletinul, cardurile si daca exista, banii. La inceput mi-a fost cam frica sa folosesc asa ceva pentru ca ma gandeam la cat de mult o sa mi se complice viata in momentul in care o sa pierd portofelul. O sa fiu nevoit sa stau la cozi (hoby-ul meu), sa platesc taxe pentru schimbarea actelor si cel mai important, sa fiu in aer vreo cateva saptamani pana termin balciul.

Iata ca nu am pierdut nici un portofel, 2 ani mai tarziu. Sincer sa fiu, nu am pierdut niciodata obiecte, nici macar cheia. Tin minte in copilarie, aveam prieteni care pierdeau cheia in fiecare saptamana desi parintii le-o legau cu un siret la gat. Poate ati auzit de generatia cu cheia la gat… Eu unul nu am pierdut nimic, poate ca sunt genul destul de atent si realist. Mai bine esti atent si traiesti viata fara batai de cap.

Leave a Reply