Banii invart lumea

Zilnic imi trec prin mana aproape 3000 de lei uneori si peste atunci cand sunt la serviciu. Am ajuns sa ma uit la ei si sa nu mai inteleg importanta acestor plastice. Ca noi avem bani de plastic din motive de securitate. La noi se fura si smecheria e la ea acasa asa ca trebuie totul gandit la un nivel superior. Ma uitam pur si simplu la bani si nu intelegeam de ce toata lumea se agita pentru ei.

Cand esti adolescent si nu ai griji viata e mult mai frumoasa insa o data ce intrii in campul muncii constati ca timpul trece iar tu vrei sa faci ceva in viata. Te apuci si faci rate pe care le vei plati cu varf si indesat urmatorii ani. Banii pe care ii primesti drept salatiu pentru munca prestata intotdeauna ti se vor parea mult mai putini de cat ai avea tu nevoie. Nu putini oameni am auzit spunanad ca isi cauta alt loc de munca desi pe actualul nu erau angajati de nici macar o luna. Am ajuns la concluzia ca in orasul asta cei care muncesc cinstit nu sunt niciodata multumiti insa pe strazi e plin de masini luxoase si de case cu etaj. Nu pot sa inteleg de unde se fac atatia bani daca nimeni nu munceste iar putinii care totusi o fac primesc niste salarii prea proaste sa poata avea pretentii la o masina de 1000 de euro macar.

Banii nu mai au nici o valoare in mana celui care munceste pentru ei. Ma dau exemplu pe mine. Muncesc si constat ca muncesc degeaba. Practic nu ma aleg cu nimic dupa o luna de zile inafara de datorii. Cred ca eu sunt printre putinii care au inteles gresit traiul in Romania. Cine munceste cinstit n-are nimic niciodata, decat viata de caine. Cine e smecher si da cu jula are lumea la picioare. Intr-o viata viitoare daca o sa am posibilitatea sa imi schimb meseria o sa ma fac camatar sau bisnitar. Promit.

No Responses

Leave a Reply