Bătaia de joc numită R.A.R. Programările au ajuns la +100 zile

Șoc și groază pe la Bistrița Năsăud, unde cei care-și cumpără o mașină adusă din străinătate sunt nevoiți să stea cu ea în bătătură aproape o lună de zile din cauza aglomerării de la RAR. Instituția responsabilă cu autentificarea, omologarea, ITP-ul și eliberarea cărții de identitate pentru aceste autoturisme a ajuns cu programările până după jumătatea lunii noiembrie. Asta înseamnă peste 100 de zile calendaristice în situația în care numerele provizorii se pot elibera pentru maxim 90 de zile.

În țară situația diferă de la caz la caz, sunt instituții RAR care programează și la 2 luni, adică la maxim 60 de zile dar există iată și cazuri în care ridicolul își atinge apogeul. Nu am înțeles niciodată de ce instituțiile statului ajung să creeze asemenea blocaje pentru cetățeni. Dacă înainte ne miram că înmatricularea unui autoturism bate orice record mondial din punct de vedere al birocrației în această țară, ajungându-se undeva la 30 de zile cu procedurile, iată că sunt șanse mari să ne apropiem de jumătate de an în acest moment. Cum să aștepți frate aproape 4 luni după RAR?

Mie unul această situație, mi se pare că este încă o jignire la adresa cetățeanului care-și plătește cuminte taxele și impozitele la timp. Este încă o palmă dată peste fața celui care se încăpățânează cu vehemență să rămână cetățean al acestei țări. Acesta este tratamentul aplicat de stat celor care-și doresc luxul de a trăi în România. Aproape 4 luni de zile bă, pentru a obține CIV-ul, certificatul de autenticitate și ITP-ul de la RAR. Străinii care aud de chestia asta cred că râd de noi și cu curul, mai ales nemții care au ajuns la performanțe destul de interesante în acest domeniu. Comuna primitivă frate.

Leave a Reply