Bebelusul pe bancheta din spate, tu la volan! Cat de important este sa folosesti un scaun auto in aceasta situatie?

Oh, iti suna cunoscut acest aspect, nu? De cate ori nu ai fost pus in situatia in care trebuia sa il asezi pe cel mic pe bancheta din spate fara a-i asigura protectie? Probabil ca ai stat cu sufletul la gura pana cand ai ajuns la destinatie! Fluxul traficului si accidentele rutiere reprezinta o problema majora pe care trebuie sa o infrunti zi de zi, iar in momentul in care calatoresti cu cel mic in masina, lucrurile vor deveni din ce in ce mai complicate! In aceste conditii folosirea unui scaun auto reprezinta protectia pe care o vei acorda micutului tau, iar modul in care te vei comporta la volan este esential pentru confortul sau pe toata durata calatoriei!

Ce nu trebuie sa faci atunci cand bebelusul doarme in scaunul auto?

Nu mai este un secret faptul ca scaunele auto sunt elementele cheie care asigura copilului siguranta, confort si protectie pe toata durata calatoriilor, insa ceea ce este necunoscut este modul in care trebuie sa te comporti atunci cand micutul tau se va odihni intr-un astfel de accesoriu auto! De regula, copii care sunt asezati intr-un scaun auto, vor adormi de-ndata ce veti pleca la drum, calatoriile cu masina fiind propice pentru relaxarea si recreerea lor.

Ei bine, atunci cand micutul tau doarme in scaunul auto in timpul calatoriilor, trebuie sa ii oferi un mediu ambiental placut, intrucat el este receptiv la orice zgomot din jurul sau! Asa ca nu asculta muzica la volum tare, ci pune un cantec relaxant pentru copii pentru a-l linisti! Exista si situatia in care cel mic a fost invatat sa doarma in liniste, iar in acest caz este indicat sa renunti la radio pentru a evita aparitia momentului in care micutul va deveni agitat in scaunul auto! Chiar daca te grabesti sa ajungi intr-un loc si esti in intarziere, nu forta nota! Daca micutul tau sta in scaunul auto, asta nu inseamna ca nu poate suferi un soc emotional in cazul unui impact! Scaunul auto il fereste de vatamarea corporala, insa nu si de cea emotionala!

In cazul in care cel mic este agitat, iar tu nu poti ajunge la el pentru ca esti la volan, intrucat el trebuie sa stea in scaunul auto, nu evita conversatia (lipsa comunicarii il poate panica)! Povesteste-i ceva frumos, intretine o conversatie – metoda fiind foarte utila mai ales ca micutul tau nu poate fi obisnuit cu mersul in trafic si mai ales cu statul intr-un scaun auto!

Pana la varsta de 10 ani, scaunul auto este recomandat copiilor, astfel ca ofera-i celui mic siguranta si protectie pana in perioada in care poate sta alaturi de tine pe scaunul din fata! Daca esti in cautarea unor astfel de accesorii auto, descopera colectia BabyMall, magazinul care ofera cel mai bun raport-calitate!

Leave a Reply