Becul rosu

In octombrie anul trecut mi-am cumparat si eu prima masina din banii mei. Mi-am luat o coaja de Renault cu vreo 750 de euro care in 8 luni de zile nu a ridicat prea multe probleme de mecanica. Au fost cateva insa am ajuns la concluzia ca mecanicii la care am dus-o au fost niste nenorociti. Atata tot. In ziua de azi trebuie sa ai mare noroc atunci cand te duci la service. Sansa ca un mecanic cu adevarat priceput sa se ocupe de maisna ta e la fel de mare ca un castig considerabil la pariuri sportive sau bingo.

Toti se pricep la de toate si defapt la nimic. Daca mergi la 10 mecanici o sa auzi 10 defecte diferite la problema pe care o are masina dar nimic nou, armata de imbecili postdecembrista incepe sa ne afecteze pe toate palierele. Cand spuneam ca vom ajunge sa fim condusi de niste imbecili toata lumea radea… acum cand lumea are de-aface cu imbecilii cand au de reparat ceva sau de rezolvat o problema nu mai rade nimeni.

Ieri m-am enervat la cumle atunci cand am vazut ca s-a aprins becul la motorina. In ultima vreme nu stau deloc bine cu banii si preferam sa bag de cate 30 de lei, vreo 5 litri, sa nu raman cu banii inchisi in motorina ca sigur imi vor trebui la altceva.  Problema e ca am inceput sa fac poteca pe la Lukoil. Consum cam 30 de lei la 4 zile in situatia in care cu 4.75 litri merg  75 de km. Am un consum mediu de 6.3%, bunicel zic eu . Ieri am promis ca o sa inchei cu milogeala celor 30 de lei. Pur si simplu m-am saturat sa vad mereu becul acela cum se aprinde o data la 3-4 zile desi sunt constient de faptul ca atunci cand ai motorina mai multa o vei consuma mai repede.

 

Leave a Reply