Bicicletele și trotinetele – pericol public

Cum a dat căldura, străzile s-au umplut de triciclete, trotinete, trotinete electrice conduse de copii de maxim 12 ani. Nu am nimic împotriva celor care oferă copiilor lor asemenea distracții, dar faptul că nu le spun pe unde să le folosească și pe unde nu, mă umflă de nervi. Frate, sunt adevărate pericole publice. Merg pe șosea cu ele printre mașini, merg pe contrasens, merg cu ele peste tot pe unde nu au voie de fapt. Îi vezi cum traversează strada călare pe trotinetele electrice cu 30 de kilometri la oră și tu, ca șofer, nu poți să faci altceva decât să te rogi ca un asemenea cretin să nu-ți sară în față. Te bagă în pușcărie nevinovat și de vină sunt, repet, părinții.

Eu înțeleg că o trotinetă electrică este mai mult decât la modă dar numai un părinte care a făcut un copil din greșeală, la care nu ține, i-ar permite să meargă cu ea printre mașini. Și ce mă indignează la maxim este faptul că poliția nu le face nimic. Îi lasă să meargă așa printre mașini ca și cum partea carosabilă ar fi un parc de distracții pentru copii. Numai în România o să vezi tâmpenia asta. Pe bune că uneori îți mai e frică să mai circuli prin oraș. Te temi că în orice moment, un copil cu trotinetă electrică ori bicicletă ar putea să îți sară în cale și să te bage în pușcărie nevinovat.

Nu cred că e de mirare ce se întâmplă până la urmă. Poiția nu e în stare să facă ordine printre șoferi, ce să mai zic de alte chestii. În țara asta e un haos pe toate planurile, ce să mai zic copii cu trotinete electrice, biciclete și așa mai departe.

Leave a Reply