Birocrația te sufocă numai dacă ești dezorganizat. 3 sfaturi pentru organizarea impecabilă a biroului

Am auzit de multe ori pe cei din jur care și-au făcut câte o firmă faptul că sunt sufocați de tonele de hârtii pe care trebuie să le imprime zilnic sau să le înregistreze în contabilitate sau pe la secretariate. Ei bine, sunt de părere că cei care au parte de asemenea probleme sunt destul de dezorganizați.

Indiferent cât de multe acte îți trec prin mâini, le poți aranja în asemenea mod încât să știi mereu ce și unde ai pus. Vom discuta în cele ce urmează despre 3 pași simpli cu ajutorul cărora îți poți organiza mult mai bine biroul astfel încât sutele de hârtii care-ți trec prin mâini zilnic să nu-ți mai dea niciodată bătăi de cap.

3 sfaturi pentru organizarea impecabilă a biroului

  1. Hârtiile scoase din imprimantă rămân în tăvița cu pricina dacă nu le-a fost hotărâtă soarta. Nu este recomandat să le iei de acolo pentru că mai mult ca sigur le vei pierde urma într-un birou foarte aglomerat. Așa o să știi mereu unde sunt acele acte dacă nu le-ai dat mai departe.
  2. Bibliorafturile trebuie să aibă un opis cât mai precis. Ce este un opis? Este vorba despre o filă cu un mic cuprins. În acel cuprins este trecut foarte precis conținutul acelui dosar în ordinea firească. Fiecare act separat din acest biblioraft este numerotat astfel încât să știi exact la a câta pagină vei găsi foaia care te interesează pe tine. Este regula numărul 1 a organizării arhivelor de birou.
  3. Bibliorafturile trebuie să aibă etichete autoadezive în genul acestora. Pe aceste etichete autoadezive se poate nota numărul biblioraftului și eventual perioada actelor emise. Așadar, actele emise pe luna decembrie vor sta în biblioraftul numărul 12, conform lunii cu pricina.

Aceștia sunt cei mai simpli 3 pași spre un birou super organizat în ceea ce privește birocrația. Atât timp cât nu împrăștii hârtiile prin toate colțurile camerei, atât timp cât reușești să organizezi niște bibliorafturi într-un mod cât mai serios, nu vei mai fi sufocat de birocrație. A, dacă ai nevoie de etichete sau bibliorafturi poți să cumperi din librăria online Zenon.

Leave a Reply