Black Friday pe intelesul tuturor

Dupa ce s-a dus mult trambitatul Black Friday, am stat si am gandit la rece evenimentul. Ca orice “sarbatoare” imprumutata din vecini, a capatat o usoara altoire pe ici, pe colo, prin punctele esentiale cum ar spune saracul Caragiale. Asemanarea intre operele lui Caragiale si Black Friday romanesc nu e pur intamplatoare. Black Friday a fost ondulat in spirit romanesc de batjocura si pacaleala. Nu are rost sa mai aducem aminte de mega ofertele afisate peste tot, care defapt erau mai scumpe la oferta decat intr-o zi normala.

Asa se intampla cand spiritul antreprenorial al romanului se bazeaza pe ideea de a pacali pe client, nu de a-l multumi oferindu-i un obiect de calitate la un pret de nerefuzat. De Black Friday s-au vandut foarte bine TV LCD. Defapt, cred ca au fost singurele obiecte la care intr-adevar au fost reduceri in adevaratul sens al cuvantului. Am mai vazut cateva oferte bune si la carduri de memorie de capacitati variate. Pe mine ma interesau in special cuptoarele cu microunde, placile video pentru pc si pretul pentru un hard extern.

Bineinteles ca nu am gasit nici o oferta rezonabila inafara de hardul celor de la Strada It, pe care l-am si cumparat de altfel. Se pare ca unii mentin preturile mici, desi Black Friday s-a incheiat de mult. Privesc spre viitor cu o oarecare doza de neincredere in ceea ce priveste acest spirit antreprenorial in momente de reduceri. Nu e posibil sa se mearga pe ideea de prosteala, in loc sa se doreasca maximizarea vanzatilor prin oferte corecte. Se pare ca aceasta corectitudine pe care noi o asteptam din partea celorlalti intarzie sa apara, si presimt ca intr-un viitor apropiat cei care vor continua sa faca astfel de magarii vor avea de suferit.

Leave a Reply