Blocurile vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale în Drobeta Turnu Severin

Fraților, să vezi și să nu crezi. Blocurile de locuințe din Drobeta Turnu Severin (o parte din ele), vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale recent trasă prin oraș. Da, am trăit să o văd și pe asta. Discutam în articolele trecute despre celebrele butelii cu gaz la care stăteau părinții noștri la coadă pe vremea lui Ceaușescu și de care aveam impresia că nu vom scăpa nici în mormânt…

Iată că m-am înșelat. Cine ar fi crezut că blocurile de locuințe construite în urmă cu 40 de ani vor primi acum, gaze naturale? E un lucru bun în contextul celor petrecute în ultimele două ierni, când în oraș a fost un circ uriaș din pricina faptului că nu s-a putut da drumul la căldură în timp util.

Pentru cei care nu știu, la Severin, furnizorul de agent termic este în insolvență și a trebuit găsită o soluție de compromis. Evident, chestia asta a durat și oamenii nu au avut câteva săptămâni bune căldură. Acum, că s-a tras gaz până la scara blocului, mingea este în curtea locatarilor.

Dacă vor căldură fără să mai depindă de nimeni, dacă vor gaz la aragaz fără să mai care nenorocita aia de butelie la PECO să o schimbe, trebuie să se racordeze. Întrebarea capcană este dacă vor scoate oamenii din buzunare bani pentru aceste racordări pentru că mai mult ca sigur Primăria nu va face chestia asta. Curios ce se va întâmpla, mai mult ca sigur voi mai scrie articole pe tema aceasta mai ales în momentul în care se va da drumul la rețea peste tot, la iarnă.

Leave a Reply