Boii cu permis

Scoala de soferi in Romania e o gluma proasta. Orele de conducere nu se fac niciodata in totalitate si astfel pe sosele ajung adevarate dezastre capabile sa provoace niste accidente de toata frumusetea. Pentru categoria B ar trebui sa se faca 30 de ore de conducere insa daca calculam cat se consuma in cele 30 de ore ajungem la concluzia ca numai pretul combustibilului ar depasi pretul intregii afaceri. Nu se poate ca scoala sa coste 900 de lei iar benzina 1000.

De dimineata veneam la munca si inainte de ora 6 semafoarele sunt pe intermitent, se circula dupa regulile panourilor puse pe stalpi. Mergeam pe drumul cu prioritate cand dintr-o data un dobitoc uita sa cedeze trecerea si se baga in fata mea de pe o artera leterala. Cand ma vede ca vin cu viteza pur si simplu in loc sa grabeasca trecerea si sa evite un posibil accident el pune frana si se opreste exact in mijlocul drumului.

Eu nu am pomenti asa ceva de cand ma stiu. Adica nu respecti cedeaza trecerea si cand vine masina inspre tine pui frana exact in dreptul lui. Instructorii ar trebui sa educe putin pe tema asta, sa ii invete in cele cateva ore sa evite si accidente daca nu sunt in stare sa ii invete macar regulile de baza: stopul si cedeaza trecerea.

Leave a Reply