Bucureștiul este aglomerat pentru că oamenii nu știu să aibă răbdare

Îmi place să mă uit de multe ori la clipurile filmate prin București de youtuberi precum Iuda și de fiecare dată constat aceeași chestie, faptul că românii nu știu să aibă răbdare. Mereu se circulă greu pe arterele principale sau secundare pentru că la fiecare câteva secunde, de pe străduțele adiacente acestor drumuri există oameni care se bagă fără să acorde prioritate și astfel, cei care circulă regulamentar sunt obligați întotdeauna să îi lase să intre, punând frână. Atunci când în loc să mergi cu 60 la oră din semafor în semafor mergi cu 30 din cauza faptului că mereu se creează blocaje cauzate de cei care nu au răbdare să intre în circulație corect, se circulă cum se circulă.

Și Londra este aglomerată, și Parisul este, dar acolo nu se circulă cu 20 la oră pe bulevarde pentru că oamenii nu forțează intrarea de pe străzile adiacente asemenea unor kamikaze ce mizează pe faptul că șoferul care vine pe drumul cu prioritate va pune frână obligatoriu, că ține prea mult la mașină astfel încât să riște un accident.  Și din păcate nu văd cum s-ar rezolva chestia asta vreodată pentru București pentru că tupeul și nesimțirea unor oameni foarte grăbiți, nu o să dispară de asemenea. Cred că nici dacă ar exista câte un polițist la fiecare colț de stradă nu s-ar circula mai bine.

În București se merge bară la bară nu pentru că nu există locuri de parcare și astfel se congestionează traficul cu mașini parcate pe fie unde. Este și asta o problemă într-adevăr dar nu este cauza principală. Faptul că oamenii nu au răbdare este problema cea mai arzătoare, toți sunt pe fugă și în prostia lor, din păcate, sunt în stare să-și riște chiar și viața pentru un loc mai în față în coloana care traversează Bucureștiul cu 30 la oră.

Leave a Reply