Business competitiv

Atunci cand ai o afacere, interesul tau este sa ai un profit cat mai mare. Nu cred ca a inceput nimeni o afacere din spirit civic sau doar pentru a ajuta pe cei din jur. Nici vorba, toti cei care incep o afacere au ca destinatie finala banul. Problema cam nasoala cu banii astazi, cand Romania trece printr-o perioada destul de dificila. Afundata intr-o criza financiara fara precedent in urma cu cativa ani, inca nu a reusit sa iasa din recesiune. Oamenii au fost dati afara iar mii de firme si-au inchis portile. Cam asa se poate caracteriza economia romaneasca a ultimilor 5 ani.

Ce poti face atunci cand desfasori totusi o activitate economica din care vrei sa ai de castigat? Trebuie sa stii sa vinzi afacerea si mai ales sa o prezinti altora. Atunci cand ai un produs, este esential sa gasesti clientul tinta pentru asa ceva. Exista oameni care studiaza ani de zile marketing si administrarea afacerilor pentru a reusi intr-un final sa fie in stare sa concuca o firma.

Cei care sunt la inceput, nici nu au ce cauta pe piata fara sa isi faca mai intai cateva filme de prezentare. Dupa cum spunea, modul in care alegi sa iti prezinti marfa decide scucesul sau esecul intr-un final. Ne confruntam cu o lume din ce in ce mai tehnologizata, calculatoarele nu mai sunt o problema in ziua de azi si fiecare reuseste sa isi cumpere macar un laptop sau o unitate second hand cu care sa navigheze pe internet. Reclama si prezentarea pe internet sunt cheia succesului, chiar si vanzarea online care prinde teren din ce in ce mai serios in ultima vreme.

La un moment dat se va ajunge intr-un punct in care nivelul vanzarilor din magazinele virtuale ale internetului il va depasi pe cel al vanzarilor din magazinele reale. Nimeni nu ar fi crezut cu 10 ani in urma faptul ca internetul o sa ia o asemenea amploare, poate doar cei foarte vizionari si increzatori in aceasta descoperire tehnologica. Nici nu vreau sa ma gandesc in anul 1800 ce ar fi insemnat sa existe aceasta tehnologie a comunicatiei, cat de avansati am fi fost astazi…

 

Leave a Reply