Butelia nesimtirii

Umplerea buteliilor de aragaz cu GPL e o practica des intalnita in randul celor saraci. Pretul unei butelii la Peco sau la rastel este undeva la 70-75 de lei pentru una de 11-12 kg in schimb ce litrul de GPL e undeva la 3 lei. Foarte multa lume alege sa vina cu butelia sa o incarce cu 30 de lei sau 40 de lei si sa traga pe ea o luna de zile. Exista doua cauze principale pentru care se intampla acest fenomen si anume:

1. Saracia. Daca oamenii ar avea bani si-ar cumpara una la schimb cu 70 de lei si ar termina balciul, insa nu e asa simplu cand esti pensionar sau lucrezi pe bani putini. E mai simplu sa bagi gpl de 20-30 de lei pana mai faci rost de ceva bani sa iesi din impas.

2. Hotia. Eu personal am cumparat o butelie de la mine de la scara cu 70 de lei si m-a tinut fix 3 saptamani. Stiu foarte bine cum soferii de pe camioane fura din ele, cum din 2 butelii mai pline fac 3 butelii, stiu cum cei de la rastel mai fura si ei putin din ele exact cat sa mai faca si ei la randul lor vreo 2-3 butelii din 10 cate au in gestiune. Si uite asa ajung eu sa cumpar o bitelie de 5 kg din care s-a furat de 3 ori pana sa ajunga la mine la aragaz. Asa ceva nu e posibil. Pur si simplu nu mai putem avea incredere in absolut nici un produs? Atat de mult s-a corupt societatea asta incat toata lumea cauta sa mai scoata ceva in plus pe langa un profit frumusel.

Leave a Reply