Ca la usa cortului

Acum 3 zile eram intr-un parc si scriam de zor ceva articole. Dintr-o data, au aparut 3 fete cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani, maxim 13 as putea spune. Se plimbau cu rolele dintr-un capat al celalalt al strazii. Ok, nimic special pana aici. Am ramas putin surprins in momentul in care am auzit cum isi bagau sexul masculin in toate si in toti pe acolo… ziceai ca sunt niste baieti scapati de la scoala de corectie. Atat de urata pare o fata care injura incat mi s-a facut scarba instant.

De ce fetele asa de mici vorbesc atat de vulgar si asa de urat? Sincer nu am alta explicatie de cat proasta educatie provenita din familie. Daca stam sa ne gandim putin, fetele de 12 ani sunt nascute prin 2003… Parintii lor sunt nascuti prea devreme sa fii fost supusi de comunism, sau cu alte cuvinte au trait mai mult in capitalism si mai putin in comunism. Au crescut cum au vrut ei iar urmarea o vedem cu totii… La 12 ani isi baga sule peste sule in toti si in toate.

Cred ca este un trend national ce se intampla. Parintii fac copii de la varste prea fragede, 20 de ani sa zice, cand nu sunt copti la minte si nici nu au o educatie temeinica. E clar ca daca parintii de tineri nu au educatie, nici copiii nu vor avea cum sa inteleaga de ce ar fii utila cartea. Din oacate, majoritatea copiilor sunt asa, adica destul de razvratiti, tupeisti, nesimtiti, fara grija pentru cel de langa. As vrea totusi sa vad ca se schimba ceva in aceasta problema. Sa vad si eu parinti responsabili care daca totusi fac copii la 20 de ani se si ocupa de ei… Sa vad ca nu lasa fetele de 12 ani sa injure ca la usa cortului…

Leave a Reply