Cadou cu dedicatie

Femeia la cratita mi se pare cel mai pur si simplu misoginism existent. In primul rand, nu stiu de unde a aparut formularea asta, pentru ca daca stau bine sa ma gandesc, cei mai buni bucatari tot barbatii sunt. Pe la televizor pe toate canalele “de gatit” intalnesti numai barbati. Probabil se mizeaza pe faptul ca audienta e construita din femei puse la cratita? Nu stiu ce sa cred.  Pana la urma, trebuie sa existe o egalitate intre sexe care sa nu fie luata in bataie de joc sau in deradere. Atributiile intr-o familie trebuie sa fie egale si nimeni nu trebuie sa se considere ca ierarhie deasupra celuilalt.

Exista insa si femei care se pricep sa gateasca. Defapt, oricine face un lucru cu pasiune, il face bine. Atunci cand ai o nevasta sau o mama carora le place sa gateasca si stau in bucatarie din placere de dimineata pana seara, e foarte simplu sa le faci un cadou. Spuneam mai demult ca femeile se simt super multumite cand primesc in dar bijuterii sau haine. Ei bine, o gospodina se simte apreciata si cand ii daruiesti un storcator de legume si fructe sau ceva din categoria blendere. Aparatele care iti usureaza munca merita investitia. Fie ca vorbim despre efort fizic sau durata, acestea vor fi apreciate.

Eu de exemplu, cautam ceva din categoria masini de paine. Vine ziua matusii mele si ea adora sa faca paine. Are retete speciale si pot spune ca e o adevarata maestra in doemniu. Nu a mai cumparat paine de la brutarie de peste 10 ani si vechiul cuptor da semne de oboseala. I-au ajuns si lui 15 ani cred. Merita sa aiba parte de tehnologie noua zic eu, si sunt sigur ca se va bucura de acest cadou la fel de mult cum s-a bucurat si acum 15 ani, cand a primit vechiul cuptor. Oamenii muncitori intotdeauna stiu sa aprecieze uneltele capabile sa le faca viata mai usoara. Problema e ca in ziua de azi, greu mai gasesti gospodine, asa ca cele existente merita premiate si tinute numai cu cadouri frumoase.

Leave a Reply