Caine sau pisica? Ce preferi?

Animalele de companie, inca din cele mai vechi timpuri au primit un statut special in casele oamenilor. Sa ne aducem aminte de cum erau tratate pisicilie in Egipt in urma cu mii de ani. Raiul pe pamant, nu? Intrebarea este de ce avem noi oamenii nevoie de animale de companie? De ce compania celor din jur, a oamenilor nu este de ajuns? Raspunsul este unul simplu, oamenii sunt fiinte complexe foarte afectuoase si foarte emotive. Animalele de companie la fel, si cainii si pisicile sunt animale capabile de atasament emotional. Odata cu trecerea timpului ne dam seama ca un animal de companie este capabil sa ne binedispuna mereu si sa ne scoata din pasele proaste pe care le mai avem din cand in cand. Sa nu uitam de faptul ca ele niciodata nu ne tradeaza precum oamenii, mai ales cateii.

Catelul, este credincios stapanului pana in clipa in care moare. Se spune ca el nu musca niciodata mana care ii da de mancare si niciodata nu isi paraseste de buna voie casa pe care o pazeste. Am avut si eu vreo 2 catei pana acum, insa am fost nevoit sa renunt la ei din cauza faptului ca stau la apartament. 4 pereti nu sunt suficienti pentru un animal obisnuit sa alerge, sa sa se joace. Catelul este un animal foarte energic iar spatiile inchise il dezavantajaza. Mai sunt vecini care se incumeta sa pastreze si catei la apartamet, insa il plimba de cateva ori pe zi. Mie timpul nu imi permite asa ceva.

Imi plac pisicile. E vorba de gusturi personale doar, nu ca as avea ceva cu cainii. Dintotdeauna mi-au placut pisicile si adevarul este ca am si avut vreo 4 pana acum. Nu pot spune ca sunt asa credincioase precum cateii. Sunt lenese si parsive. Imi place insa faptul ca sunt curate tot timpul si ca nu fac dezastru in casa atunci cand pleci pentru cateva ore si le lasi singure. Rar de tot am avut parte de nazbatii facute de pisici. Adevarul este ca mereu am avut grija de ele si cel mai important aspect e legat de faptul ca intotdeauna le-am dat cea mai buna hrana pentru pisici. Niciodata nu am tinut cont de pret sau de marca atunci cand am fost vorba de sanatatea motanelului meu. O hrana adecvata il fereste pe micut de boli, lucru foarte important. Pisicile sunt exact ca oamenii, adica au nevoie de hrana de calitate pentru a creste mari si sanatoase. Ar fi inuman sa mai crestem pisoii cu ciorba si alte mancaruri pe care le mancam noi oamenii. Am crescut si pisici cu mancare normala, insa nu s-au dezvoltat asa armonios ca cele crescute cu hrana speciala pentru pisici.

Leave a Reply