Calatori sau visatori?

Cati dintre noi nu am visat macar o data in viata sa ajungem in tarile pe care le vedem doar in filme? Egipt, China, Japonia si asa mai departe, tari situate la celalalt capat al pamantului, tari in care astazi poti ajunge fara sa fii bogat. Am vazut noi exemple de oameni care ajung cu autostopul fara 1 leu in buzunar la capatul pamantului, ce sa mai zic atunci cand ai totusi ceva bani pusi de-o parte pentru asemenea escapade?

Eu unul am visat intotdeauna sa merg in America de Sud. Spiritul latino, muzica, dansurile aprinse si pline de viata m-au fascinat intotdeauna. Mereu ma uit pe internet dupa vacante in Mexic si de oferte pentru Cuba, tara trabucurilor de cea mai buna calitate. Sper ca in urmatorii doi ani sa imi vad visul cu ochii, sa reusesc sa vad toate tarile Americii de Sud intr-o singura calatorie. Mi-ar place sa plec vre-o luna intr-o astfel de expeditie la care astazi doar visez. Viata e prea scurta ca sa refuzam sa o traim si in tarile altora. Suntem atat de fascinati de traiul altor popoare, incat nu avem nici o scuza in cazul in care ajungem batrani si nu reusim sa vedem cum traiesc altii.

Am gasit acum o oferta cu niste super sejururi in Thailanda. Thailanda este una dintre cele mai vizitate tari din lume, stie sa isi vanda turismul ca nici o alta tara si practic, pe langa industria de electronice, turismul mai sustine economia tarii. Un fel de Grecia mai indepartata as putea spune. O tara exotica precum Thailanda nu poate sa nu starneasca interesul unei lumi intregi. Sunt convins ca voi ajunge si in Thailanda in decursul vietii mele, nu am de gand sa traiesc cu regrete si nostalgii simtite, insa ne traite.

Leave a Reply